Известие

Collapse
No announcement yet.

нещо не върви колата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нещо не върви колата?

Преди гтв-то карах ланча делта 130к.с ,тежеше 1280кг.Което на практика я прави 160кг по лека само, но и 20 к.с по слаба.А в същиа момент гумите вартяха и на 1 и 2,докато алфата е МНОГО ТРОМАВА и ако не е във високи обороти я няма изобщо.При ваз така ли е или проблема е в моята кола
    GTV 2000 TS 16V 150Hp 96г.

Като за начало щом имаш оплаквания от вървенето на колата отиди на диагностика. Смени и консумативите като свещи например после сложи един по добър филтър един свестен дебитомер чип и да видиш какво става. Понякога има разлика във самото вървене на колите ако ланчата е била 8клапана а алфата е 16. 8 клапановия мотор тръгва от по ниски обороти а 16 -то иска повече обороти за да тръгне намери накой колега със същата кола за да свериш дали наистина твоята има проблем или просто не отговаря на очакванията ти.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

lланчиата беше 1.8 16v vvt мотора 98година . Филтри ,ремаци и масло смених за диагностика съм я записал утре .Просто се чудя и при ваз ли от 800 до към 2500 оборота е мудна,иначе свалях свещи не бяха почернели засега ме самнява моторчето за празен ход,а ако е дебитомер няма ли да неработи добре и на високи обороти?

Comment

надали и има нещо ланчията е по-лека за тва си врътка гуми щом си я записал за диагностика трай до утре
        landikar
        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

моята от 800 до към 2500 об както спомена е тромава така да се каже. след това запо4ва да ускорява пове4е. имам и 4ип и Денсо свещи и спортен възд филтър. Други ГТВ та не съм карал но предполагам 4е вси4ки са така?

В на4алото и на мен ми се стори мн тромава, после като и посвикнах на карането и се адаптирах ве4е не мисля така.

Ако непременно държиш да ти ускорява в този диапазон дизел4е или някоя над 3л.
          АЛФА ГТВ 2.0 95та, не е на газ.

Comment

колега не се притесняваи И моята е същата работа,след 2500 оборота вече започва сериозното вървене
            2.0 TS 16v 110kW (150pk) 1996

Comment

резултата от диагностиката беше дебитомер

Comment

Първоначално публикувано от wanko
                резултата от диагностиката беше дебитомер
                tctc кофти работа. не се хвърляй да взимаш от тея дебитометри по 5 стотака, обсъждаше се че за 156-те незнам дали е същия кат на ГТВ но се намирали на по 250 лв ма някой който е купувал да ти обясни
                landikar
                Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

има Китайски за нашите по 120-130лв и са умерено добри. Като цяло ако има проблем ги сменят..
                  Магазина е срещу Александър Ауто 100 метра по-надолу по главната улица...
                  Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Мда, и аз съм с китайски от 140лв. с отстъпката. Очудващо че работи Нямам проблеми с него, разхода ми падна на 12, а преди това с оригиналния БОШ (явно дефектирал) беше над 25, 26/100 без настъпване.
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov
                      Мда, и аз съм с китайски от 140лв. с отстъпката. Очудващо че работи Нямам проблеми с него, разхода ми падна на 12, а преди това с оригиналния БОШ (явно дефектирал) беше над 25, 26/100 без настъпване.
                      Радвам се колега. И аз скоро ще сложа такъв и ще го наблюдавам.
                      А и ще сменям свещи Денсо при Бобо едновременно.....ще вземе да ми падне разхода съвсем и да се притесня чак хаха
                      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

аз нали ги смених моите свещи с денсо не виждам разлика в разхода но се подобри работата на двигателя
                        Alfa romeo GTVex
                        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Благодаря на всички за отговорите,само в София ли има от тези по евтините дебитомери понеже се намирам в Благоевград ?

и още нещо свети ми аербега но неможаха да влязат да го рестартират от сервиза ,а ми казаха ,че можело и ръчно.Някои знае ли как

Comment

Благодаря на всички за отговорите,само в София ли има от тези по евтините дебитомери понеже се намирам в Благоевград ?
                            Аз съм от Бургас, купих го от "ЕВРО 07" Имат магазин и в Благоевград. Ето ти линк:
                            http://www.euro07.bg/stores/stores.php?city=12#12

Дано имат на склад.
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

и още нещо свети ми аербега но неможаха да влязат да го рестартират от сервиза ,а ми казаха ,че можело и ръчно.Някои знае ли как
                              И на мен ми свети еарбега и нз как да го рестна ?!?!?!
                              ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

Working...
                              X